Filter


WC & bidet

De badkamer is een van de ruimtes in huis of appartement die elke dag gebruikt. Het kan een wellnessoase zijn of een toevluchtsoord voor ontspanning. Naast de visuele aspecten speelt de keuze van geschikte en optimale meubels een doorslaggevende rol. Tegenwoordig kan de badkamer of het gastentoilet op veel verschillende manieren worden ingericht. Er zijn tal van moderne ontwerpopties beschikbaar om van de badkamer een gezellige ruimte te maken. Naast het bad, de spiegel, de wastafel en planken of kasten die opbergruimte bieden, is de keuze van het juiste WC-systeem cruciaal. Er zijn hier veel opties. Sinds lange tijd volstaat de standaard WC-variant niet meer. Wie exclusiviteit nastreeft, gaat op op zoek naar de ideale en effectieve uitrusting voor zijn badkamer.

Zelfs het typische en populaire staande toilet heeft nu een modern en eigentijds ontwerp. Of het nu opvallend gevormd is met rechte lijnen of met afgeronde elementen, het toilet op voet biedt actuele designvoorstellen die uitstekend geïntegreerd kunnen worden in elk woonconcept. Of het nu gaat om een vrijstaande WC met geïntegreerd reservoir of een apart spoelsysteem, de vrijstaande WC is vandaag de dag verre van standaard. Naast de visuele voordelen speelt technologie hier een niet te verwaarlozen rol: . Automatische wc-deksels, die langzaam zakken als erop gedrukt wordt en de wc dus geruisloos sluiten, zijn populaire details die gekozen worden bij het kiezen van de juiste wc .

Een andere moderne variant is het hangende toilet. Deze integreert zich visueel vloeiend in het badkamerconcept. Direct aan de muur gemonteerd, lijkt het hangende toilet bijna te zweven. Het voordeel zit hem in de bodemvrijheid die je met deze variant wint. Het hangende toilet biedt de mogelijkheid om het schoonmaken van de badkamer aanzienlijk te vergemakkelijken. Dankzij de bodemvrijheid is bijvoorbeeld het vegen gemakkelijk, snel en zonder obstakels. De hangende WC zelf is net zo gemakkelijk schoon te maken. Teruggebracht tot alleen de belangrijkste dingen, is schoonmaken eenvoudig. Modieuze ontwerpen zoals ronde looks of hoekige rechte lijnen zijn ook mogelijk met het hangende toilet. Het urinoir is erg populair, vooral voor gastentoiletten. Het brede assortiment urinoirontwerpen dat fabrikanten aanbieden op maakt het gemakkelijk om ze te integreren in de badkamer.

Met deksel of zonder deksel varianten en talrijke vormen maken het voor gemakkelijker om het juiste urinoir te vinden. Geïntegreerde of aparte spoelsystemen zijn hier ook mogelijk. Niets staat flexibiliteit in de weg bij het inrichten van de badkamer . Onopvallende ontwerpen die eenvoudig lijken zijn tegelijkertijd uiterst elegant. Zelfs in kleine ruimtes is het juiste urinoir te vinden. Het bidet maakt de hygiënische, moderne badkamer compleet. Als je een bijzondere luxe voor je badkamer wilt, mag een bidet niet ontbreken. Als er genoeg ruimte in de badkamer is, kan een bidet de exclusieve toevoeging aan de badkamer zijn. Er zijn volledig functionele varianten verkrijgbaar. Het soft-close mechanisme is desgewenst ook verkrijgbaar voor het bidet. Klassieke varianten zijn nog steeds verkrijgbaar zonder deksel.

Het klassieke staande bidet of het wandhangende element, er is een breed scala aan variaties denkbaar. Tegenwoordig worden zelfs zitverwarmingen geïnstalleerd in ultramoderne bidets .